Building With... Not For

The Pinery Country Club

Golf Clubhouse

OVERVIEW

The new 16,000 sf golf clubhouse at The Pinery Country Club includes a restaurant, full-service kitchen, lounge, bar, pro-shop, men’s and women’s locker rooms, and administration areas. The interior of the facility is a combination of cultured stone, heavy timber, architectural woodwork, high vaulted ceilings, and also includes four fireplaces. The construction is wood frame with the exterior skin being a combination of heavy timber, cultured stone, and stucco. The roof is asphalt shingles with metal roof accents.

Centerre also constructed three new post-tension tennis courts and resurfaced three existing tennis courts, event lawn, outdoor terrace, and renovated the existing swimming pool. Centerre also simultaneously completed a 5,000 sf cart barn, a 3,500 sf swim fitness facility, and a new 300-space parking lot. The swim facility included a new pool deck, new plaster and water line tile to lap pool, new pre-cast pool coping, new pool equipment enclosure building, new detention pond, upgraded plumbing for pool equipment, and renovations to the swim locker room/lifeguard stations.

PROJECT DETAILS

Client

Pinery Country Club

Location

Parker, CO

Size

16,000 sf

Value

$9 million

Market

Clubhouse

Architect

Marsh and Associates