Building With... Not For

Gates Tennis
Center

OVERVIEW

The Gates Tennis Center is a new 12,000 sf tennis clubhouse. The structure was CMU and structural steel with 8,500 sf on two levels with an additional 4,200 sf on the basement level. The design-build project included the demolition of the existing clubhouse building and four tennis courts. The new facility features a reception area, staff offices, pro-shop, viewing lounge, men’s and women’s locker rooms all on the main level; new offices and conferences rooms for the Colorado Tennis Association on the second level. Centerre also simultaneously completed four new post-tension tennis courts. Sitework included a new patio area, paved sidewalks and landscaping of infill areas. The project was constructed on a landfill, which required Centerre to remove over 15,000 cubic yards of landfill from the site while the facility remained operating and functioning for the entire construction duration.

PROJECT DETAILS

Client

Colorado Tennis Center

Size

12,000 sf

Market

Tennis Center
Community Center

Location

Denver, CO

Value

$4.5 million

Architect

StudioTrope

Award

USTA Outstanding Large Public Facility of the Year

Centerre fully understood and implemented a total team effort in the design and construction of the Gates Tennis Center. Your personnel, from top to bottom, embodied a teamwork and mutual respect for all parties. While holding the Owner’s interest foremost, you always acted as our partner in achieving the best possible project result while delivering the job on time and on budget. We look forward to working with Centerre on future projects.
Joseph Montalbano, Principal / Studiotrope